Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• kometa
    Level 1
    príspevkov: 37
    Členom od: pred: 16 rok.

Ahojky, potřebuju pomoci s druhou částí věty. Celá zní:

The next 20 minutes were spent, rather spectacularly, ranting at Bertie and calling into question the genetic line that had managed to produce his sorry hide for the Wizarding world.

Studentovi Bertiemu se něco nepovedlo a Severuse to vytočilo k nepříčetnosti. A já nejsem schopná pochopit co chce autorka říct (nejvíc mě tam plete to mnohovýznamové "hide") Co mě napadlo:

1. řval na Bertieho a zpochybňoval genetickou linii, která byla schopná stvořit něco tak žalostného pro kouzelnický svět.

2. která měla tu drzost něco takového stvořit.

3. nebo lituje Severus sám sebe, ale to už mi vůbec nejde dohromady

Fakt si s tím nevím rady a čím víc nad tím dumám, tím se mi to zdá horší.
    HELP!!!
  • JSark
    Level 6
    príspevkov: 59
    Členom od: pred: 17 rok.

Zdá sa mi skôr to prvé, teda že Sevie spochybňoval jeho rodokmeň, ktorý dokázal vytvoriť niečo tak úbohé pre čarodejnícky svet.
    Sorry hide mi prekladač hodil ako úbohá koža, ale to mi zne divne, tak ma napadol úbožiak. Hm, tak neviem, či to pomôže. :roll:
  • kometa
    Level 1

Zdá sa mi skôr to prvé, teda že Sevie spochybňoval jeho rodokmeň, ktorý dokázal vytvoriť niečo tak úbohé pre čarodejnícky svet.
    Sorry hide mi prekladač hodil ako úbohá koža, ale to mi zne divne, tak ma napadol úbožiak. Hm, tak neviem, či to pomôže. :roll:

4de4c4e8fd="JSark"

no právě, ta "kůže"... ani ve velkým 4dílným slovníku jsem nic kloudnýho nenašla, ale ubožák by asi mohl být, jo, to bude dobrý. Uvidíme, co napadne ostatní. Autorka občas používá takový slovní spojení, že jen žasnu 8O DÍKY smile
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Ahoj,
    to his patrí k Bertiemu.

Napr.
    I hope to see the admins kick your sorry hide out of her account
    - dúfam, že uvidím, ako admini vykopnú tvoj zadok z jej účtu

would ou have cried out for the "mythilogical Jesus" to save your sorry hide?
    - aby si si zachránil svoju kožu (zadok), úbohú kožu?

doslova je to úbohá koža, ale určite to môžeš preložiť voľne, úbožiak, chudák, čokoľvek, JSark má pravdu.
  • kometa
    Level 1

Díky! grin