@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
1.The first and most obvious victim is Scorpius Malfoy – he’s as good as dead already. - je tak užitečný, jako je mrtvý . (moc mi to nedává smysl, ale nenapdlo mě nic jiného)
2.So then I’ll be a single mother. Well actually, I'm pretty much facing that prospect any way. -No vlastně, do značné míry je možné, že tomu budu muset čelit i tak.
3. Audrey will be left to raise their daughters Molly and Lucy and will go off ona drinking binge with George and Angelina. -Audrey odejde, aby mohla vychovat jejich dcery Molly a Lucy a půjde flámovat s Georgem a Angelinou. (nevím, jsetli se k nim připojí, nebo jsem to špatně pochopila a Audrey od nich odejde)
4.But dying seems like it would be so much simpler. - Ale zdá se, že to umírající mají mnohem snazší.
5.He looks a bit flustered, but in a happy way. - Vypadal trochu podnapilý, tím šťastným způsobem.
6.I start to hyperventilate and think that I am most certainly about to die. - Začala jsem zrychleně dýchat a myslet si, že jsem určitě mrtvá.
Zkontrovali byste prosím někdo, jestli je to správně? Předem díky
3. Audrey will be left to raise their daughters Molly and Lucy and will go off on a drinking binge with George and Angelina. -Audrey odejde, aby mohla vychovat jejich dcery Molly a Lucy a půjde flámovat s Georgem a Angelinou. (nevím, jsetli se k nim připojí, nebo jsem to špatně pochopila a Audrey od nich odejde)
41199fb845
Nie som si istá, ale toto: Audrey will be left to raise znamená, že zanechajú Audrey (nechajú na nej), aby im vychovala dcéry. Je to trpný rod, to left patrí k tej Audrey.
Musíš dávať väčšie úryvky, takto sa to nedá. A v nich tú vetu zvýrazni.
2.So then I’ll be a single mother. Well actually, I'm pretty much facing that prospect any way. -No vlastně, do značné míry je možné, že tomu budu muset čelit i tak.
0da458830f
Máš to dobre, to možná je tam navyše.
No v skutočnosti aj tak tejto vyhliadke dosť značne (poriadne, do značnej miery) čelím. (prítomný priebehový, aj keď sa občas prekladá budúcim) Zase chýba väčší kontext.
1.The first and most obvious victim is Scorpius Malfoy – he’s as good as dead already. - je tak užitečný, jako je mrtvý . (moc mi to nedává smysl, ale nenapdlo mě nic jiného)
69f4d5ab6d
To je z kovbojok. Je z tebou ámen, si tuhý atď.
dead man - One who is as good as dead.
ja by som dala niečo ako - tak ten sa už ráno neprebudí.
Je to aj názov filmu, ale preložili ho Ve jménu pomsty.
To má byť vtipná poviedka, taká sa nedá prekladať doslova.
Děkuju, teď už vím, co s tím mám zhruba dělat. S větou, kde je teta Audrey mi poradil taťka, kterej se teď vrátil ze Španělska. Teď jen musím zkontrolovat, jestli mám všechny časy, tak jak mají být! Ono to hrozně svádí psát v minulém čase, nebo aspoň u mě to tak je. :wink:
Děkuju, teď už vím, co s tím mám zhruba dělat. S větou, kde je teta Audrey mi poradil taťka, kterej se teď vrátil ze Španělska. Teď jen musím zkontrolovat, jestli mám všechny časy, tak jak mají být! Ono to hrozně svádí psát v minulém čase, nebo aspoň u mě to tak je. :wink:
a5a7dee4a7="Do_MuSh"
Mne to hovor, Brko bolo v prítomnom čase, koľkokrát si až LadyF všimla, že som prešla do minulého bez mrknutia oka.