Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Dominika.Del
    Level 1
    príspevkov: 20
    Členom od: pred: 16 rok.

This time two weeks ago, I was fine. I had no impure thoughts about him, I didn’t know I was pregnant, I could talk and laugh and joke with Dom until the cows came home. But now my heart does this little flutter thing when I think of him, but I’m putting that down to heartburn and nothing else.

Why did the fricking cows have to come home?

Nenapadá mě žádná český fráze, která by se dala použít a překlad doslova mi připadne opravdu blbý.
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

IDIOM:

till the cows come home Informal

For a very long time; indefinitely: They could argue till the cows come home and still not reach an agreement.

Až kým nenaprší a uschne, do nekonečna....
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Krávy z pastvy chodí na večer, ne?

První nástřel:
    Před dvěma týdny mi bylo ještě fajn. Nestrašil mi v hlavě, nevěděla jsem, že jsem těhotná, a s Dom jsme se bavily a smály a žertovaly od rána do večera. Ale dnes se mé srdce pokaždé tak směšně zatřepe, kdykoli na něho pomyslím, což svádím na pálení žáhy a nic jiného.

Proč jen přišel ten zasraný večer?

Ještě mě napadlo, že u nás se chodí spát se slepicemi (a ne s krávami - i když... jak kterej, že... tongue ) Nedalo by se vymyslet něco na ten způsob?
  • Dominika.Del
    Level 1

Spaní se slepicemi mě taky napadlo, ale nějak mi to nesedělo v kontextu. Myslím, že nejlepší bude asi fakt od rána do večera a pak nějaká nadávka a večer grin Dík moc
  • Elza
    Level 3

Jen nevím, jestli to s prostým 'večerem' čtenářům docvakne. Jestli se tam nemá dát rovnou 'jen' nějaká nadávka typu Proč jen se to muselo tak po... apod. tongue
  • ladyF
    Level 2
    príspevkov: 102

Návrh:

... dokud nám stačil dech. - Proč mi sakra musel dojít dech?/Jenže najednou už mi ten dech nestačí.

S tím večerem by to asi fakt nemuselo každému dojít.
  • Elza
    Level 3

LadyF: :lol: :lol: :lol:
  • Dominika.Del
    Level 1

LadyF: Taky fakt grin Nevím, ještě si to rozmyslím smile