Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Citoslovce, ktorého netuším ani približný význam. Aspoň keby som vedela, či je to odpor, niečo ako fujtajbl alebo prekvapenie jejdanenky alebo čo.

Predchádza tomu veta o Malfoyovcoch: Which undoubtedly makes up for the fact that they're both so cold and self-obsessed they wouldn't notice if I dropped dead.

Díky
  • Aha_Lucia
    Level 1
    príspevkov: 3
    Členom od: pred: 16 rok.

whoo hoo: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=whoo-hoo&defid=2367437

ale skôr si myslím, že to malo by woo bloody hoo a to, myslím, je niečo ako.. po dlhom a namáhavom dni si povieš woo bloody hoo, to bol únavný deň! alebo.. woo bloody hoo, konečne je koniec! woo bloody hoo, vyhrali sme! neviem ti to vysvetliť ani zameniť za naše citoslovce :/
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Ja som snáď na to Urbane skúšala všetky kombinácie, dokonca samotné whoo, mne proste nič nechcelo nájsť. Díky moc. Zoznam použiteľných (spisovných) citosloviec mám tu tiež, niekde pod slovnou zásobou. V prvom okamihu ma napadlo Heureká, ale toto mi stačí. Len som nevedela prísť na "charakter" - vieš ako to myslím. Díky. V noci ma napadlo jabadabadú, ale to už by na Pottera bolo príliš. Supriš Perfiš. Vyššia úroveň bude nájsť niečo s tým bloody. Niečo ako Supriš Sákriš Perfiš.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

...oni to 'bloody' (popř. fuck) cpou do hovoru jak naši spolužáci kdysi 'vole' (popř. fakt, sakra, kurva, hoši, děcka, milej zlatej...) co tam cpou Slováci, to netuším. :lol:
    To whoo-hoo jsem neznala, díky za vysvětlení. Zní to trochu jako když si odfoukne mašina (hm, sama používám Uffffff, popř. hufff... že bych přešla na huffff-uffff...? :lol: dobrý nápad!).