Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

'Well, I was hoping to catch Potter in the showers for a cuddle,' he drawled. 'I'm collecting the entire set of Gryffindor boys, don't you know.’
    There was a thump from the other end of the room.
    'Malfoy, how could you!' Hermione cried. 'Seamus is *delicate*!’
    'Oh, the Irish can handle anything,' Malfoy said dismissively. 'And they handle it very well, too. I visited last summer.’

Situácia: Seamus odpadne kvôli niečomu, čo Malfoy povedal. Hermiona mu to vytkne. Mám to zatiaľ preložené takto:

"Ach, ten Ír dokáže zvládnuť čokoľvek," odmietavo odvetil Malfoy. "A toto zvládajú tiež veľmi dobre. Minulé leto som sa tam stavil."

handle it - čo myslí tým it? (preto som dala viac z toho, čo predchádzalo)
    I visited last summer. Myslí, že tam bol na návšteve? Lenže väčšinou je visit s predmetom (koho?).

Vďaka za prípadnú opravu a vysvetlenie.
  • Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133
    Členom od: pred: 17 rok.

Huh, tak si nejsem jista. Jediné, co vidím, že to není "ten Ir" ale "(ti) Irové".
    (Ti Irové, ti si poradí se vším, minulé léto jsem si to byl ověřovat.)
    Mám pocit, že nám uniká sexuální narážka.
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Tipla by som si, že to it patrí na to cuddle. Takže sa vedia dobre k sebe tískať, túliť atď.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

"...Tihle Irové zvládnou všechno... s tímhle také nemají problém. Znám je z loňska."

Jimmi, myslím, že to chápeš velice dobře - it = toto ('cudle' nebo 'catch in showers'); Z poslední věty asi vypadlo 'nadbytečné' Irsko: I visited (Ireland) last summer.