Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Toto je lahôdka:

"Oh, you suddenly realised that you didn't have a date, and you decided to settle. Is that it? Somebody turned you down and you thought it would be a safe option to ask poor dateless Hermione. Well I'm on to you-"
    "Excuse me!" Draco shouted her down. "No you're not. You're completely off to me, and you may well be clinically insane! My God, I bloody well sang for you, woman, what will it take for you to believe me, a full-on striptease in the Great Hall?"

Ja som to zatiaľ vyriešila takto:
    "Ach, zrazu si si uvedomil, že nemáš partnerku, takže si rozhodol to vyriešiť. Je to tak? Niekto ťa odmietol a teba napadlo, že bude bezpečné požiadať úbohú Hermionu bez partnera. Nuž, ja ti ukážem -"

"Prepáč!" prekričal ju Draco. "Nie, neukážeš. Si zo mňa úplne mimo a možno si tiež klinicky šialená! Môj bože, ja som krucinál kvôli tebe spieval, ženská, čo bude treba, aby si mi uverila, plný striptíz vo Veľkej sieni?"

Nejaký iný nápad? Díky
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

k dotazu:
    be on to (idioms and phrases)
    1. Be aware of or have information about, as in They can't pull that trick again; we're on to them now.
    2. Discover something important or profitable, as in The researchers claim they are really on to something big.

PoP (pokus o překlad):
    "Jo, takže ti najednou došlo, že nemáš s kým jít, a rozhodl ses problému postavit čelem. Nemám pravdu? Ňáká ti dala kopačky a tys usoudil, že bude nejlépe dále neriskovat (vsadit na jistotu) a požádat ubohou nezadanou Hermionu. Znám tě jak své boty! (Já tě znám!)"
    "Stop! (Moment! - slovenské Prepáč se hodí, české 'promiň' nee, muselo by tam být delší 'Tak to promiň,' rozohnil se...)" houkl na ni Draco. "Neznáš. Ani trochu mě neznáš! Nechápeš mě tak dokonale, až si říkám, jestli bys nezasloužila zavřít na psychinu! ...." (Dál už to máš úplně tak, jak bych to přeložila já.) *;-)
  • Jimmi
    Main Admin

Ono z toho prepáč asi bude No dovoľ alebo niečo také. Až keď pochopím význam, tak sa s tým hrám grin

Be on to mi našlo hneď ako hľadať, takže ma ani nenapadlo skontrolovať anglický slovník. Teraz ma to jeduje.

Znám tě jak své boty! Ako je to po slovensky? Poznám ťa ako svoju dlaň? Idem prehľadať tie svoje prirovnania čo tu kdesi mám.

Ale pochválim sa: you gorgeous sex moppet, ty moje nádherné sexuliatko grin Niečo podobné ako šukadielko grin

OBROVSKÉ DÍKY!
  • Elza
    Level 3

Sexuliatko? Šukadielko?!?!? :lol: :lol: :lol:
    Ty mě zabiješ!!! :lol: :lol: :lol:
  • Jimmi
    Main Admin

Tak toho máme viac:
    Pozná ho ako svoje boty - Dobre sa v ňom vyzná
    Vidieť mu to na nose - Poznať to na ňom
    Číta v ňom ako v knihe - Veľmi dobre ho pozná
    Vidieť niekomu do hrncov, Vidí mu do hrnca - Vedieť o ňom všetko
    Vidieť niekomu do karát, Vidí mu do karát - Vedieť, čo kto zamýšľa
    (vidím ti až do žalúdka)

So šokom zisťujem, že slovo bota bolo spisovné slovo aj v slovenčine (1959 – 1968).
    bota i bôta, -y, bôt ž. kraj. čižma:
    expr.: sprostý je ako bota veľmi;
  • Elza
    Level 3

Vidím ti to na nose... to je krásný! To budu používat... grin
  • Jimmi
    Main Admin

Sexuliatko? Šukadielko?!?!? :lol: :lol: :lol:
    Ty mě zabiješ!!! :lol: :lol: :lol:

5e427cbb2c="Elza"

you shaggable little piece. Som na to slovo narazila pri hľadaní niečoho iného, a skrátka vedela, že sa mi to raz zíde.

Inak mám 14 strán hustého textu dievčenských a chlapčenských prezývok, ale toto tam nie. Ale sexuliatko som našla tam. Ešte je Sexíčatko, Sexuchtivka, Sexbombička... Keď už som pri "S" - Špatnikmoj. Teda len tipuje že to je od slova špata grin Šuliprtko. Kolabujem!