@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
"Oh, you suddenly realised that you didn't have a date, and you decided to settle. Is that it? Somebody turned you down and you thought it would be a safe option to ask poor dateless Hermione. Well I'm on to you-" "Excuse me!" Draco shouted her down. "No you're not. You're completely off to me, and you may well be clinically insane! My God, I bloody well sang for you, woman, what will it take for you to believe me, a full-on striptease in the Great Hall?"
Ja som to zatiaľ vyriešila takto: "Ach, zrazu si si uvedomil, že nemáš partnerku, takže si rozhodol to vyriešiť. Je to tak? Niekto ťa odmietol a teba napadlo, že bude bezpečné požiadať úbohú Hermionu bez partnera. Nuž, ja ti ukážem -"
"Prepáč!" prekričal ju Draco. "Nie, neukážeš. Si zo mňa úplne mimo a možno si tiež klinicky šialená! Môj bože, ja som krucinál kvôli tebe spieval, ženská, čo bude treba, aby si mi uverila, plný striptíz vo Veľkej sieni?"
k dotazu: be on to (idioms and phrases) 1. Be aware of or have information about, as in They can't pull that trick again; we're on to them now. 2. Discover something important or profitable, as in The researchers claim they are really on to something big.
PoP (pokus o překlad): "Jo, takže ti najednou došlo, že nemáš s kým jít, a rozhodl ses problému postavit čelem. Nemám pravdu? Ňáká ti dala kopačky a tys usoudil, že bude nejlépe dále neriskovat (vsadit na jistotu) a požádat ubohou nezadanou Hermionu. Znám tě jak své boty! (Já tě znám!)" "Stop! (Moment! - slovenské Prepáč se hodí, české 'promiň' nee, muselo by tam být delší 'Tak to promiň,' rozohnil se...)" houkl na ni Draco. "Neznáš. Ani trochu mě neznáš! Nechápeš mě tak dokonale, až si říkám, jestli bys nezasloužila zavřít na psychinu! ...." (Dál už to máš úplně tak, jak bych to přeložila já.) *;-)
Tak toho máme viac: Pozná ho ako svoje boty - Dobre sa v ňom vyzná Vidieť mu to na nose - Poznať to na ňom Číta v ňom ako v knihe - Veľmi dobre ho pozná Vidieť niekomu do hrncov, Vidí mu do hrnca - Vedieť o ňom všetko Vidieť niekomu do karát, Vidí mu do karát - Vedieť, čo kto zamýšľa (vidím ti až do žalúdka)
So šokom zisťujem, že slovo bota bolo spisovné slovo aj v slovenčine (1959 – 1968). bota i bôta, -y, bôt ž. kraj. čižma: expr.: sprostý je ako bota veľmi;
you shaggable little piece. Som na to slovo narazila pri hľadaní niečoho iného, a skrátka vedela, že sa mi to raz zíde.
Inak mám 14 strán hustého textu dievčenských a chlapčenských prezývok, ale toto tam nie. Ale sexuliatko som našla tam. Ešte je Sexíčatko, Sexuchtivka, Sexbombička... Keď už som pri "S" - Špatnikmoj. Teda len tipuje že to je od slova špata Šuliprtko. Kolabujem!