Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

• Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.
    št mar.01.2012 - 09:08  
    ...(Ron) glared at his team, and then began a pep talk to rival Oliver Wood. Katie and Harry, the only two remaining from that earlier team, exchanged a glance and sat back together.
    "Is it just me, or do these Captains get worse every year?" she whispered.
    Harry nodded, "I think it's Ron's aspiration to beat Wood's record by the time we leave. Angelina didn't have long enough to try."
    "Well, he's got the locker room part down," Katie laughed.
    "If you two are ready?" Ron asked grumpily, glaring.
    Harry and Katie straightened up and nodded vigorously, before breaking into a fresh bout of laughter. They both stopped at the same time, though, and looked at each other horror. It was Harry that voiced the thought going both their minds, "Dear Merlin, we've become Fred and George." ...

Podíval se přísně po svých svěřencích a začal horlit ve stylu Olivera Wooda. Katie s Harrym, kteří jako jediní dva pamatovali starého kapitána, se po sobě podívali a pohodlně se usadili.
    „Je to jen můj pocit, nebo je to s těmi kápy rok od roku horší?“ šeptla.
    Harry kývl. „Myslím, že Ron Wooda trhne. Angelina to nestihla.“
    „No, ...............................“ rozesmála se Katie.
    „Neruším?“ zavrčel Ron přísně.
    Harry s Katie vyskočili jako jeden muž, vehemetně kývli hlavami, že už jsou duchem přítomní, a vzápětí se zalomili smíchy. Veselost je oba přešla v tomtéž okamžiku, napřímili se a v hrůze se po sobě podívali. Byl to Harry, kdo nahlas vyslovil, co se oběma honilo hlavou: „Sladký Merline, už jsme jako Fred s Georgem!“

confused: Máte někdo tucha, co tím chtěla Katie říct? :roll: Naráží na to, že je z něho část mužstva "na zadku", tedy, že oni dva si sedli (sice ne úžasem či ze strachu... ale i to se počítá). ???

No, uznej, že my dva už z něho na zadek padli,“ rozesmála se Katie.
  • Elza
    Level 3

Ehm, tohle je vůbec výživné:

"In that case, loser buys a round of Firewhiskey, last Hogsmeade weekend," Malfoy held out his hand.
    Harry shook it, as the captains below were shaking hands, "Looking forward to it. Just so you know, I prefer Stróice an Diabhal brand. No one makes whiskey like the Scots."

z komentářů k Unlocking:
    NobbyPotter 9/14/08 ch45
    Stróice an Diabhal Using gaelic insult words as a brand of whiskey, how sutle! I had to google it to know what it meant. (may the devil tear you!)

:roll: :roll: :roll:

how do I swear in Irish
    Go stróice an diabhal thú. May the Devil tear you. May the worms eat you.

Neumíte někdo irsky? Když to dám "stróice an diabhal" do překladače, vypadne "zdvih ďábla". Když tam dám celé "Go stróice an diabhal thú", tak mi to nabídne "S mozkovou příhodou sakra jste". :lol: :lol: :lol: stróice je prý mrtvice, ten ďábel je jasný...

„Už se těším. A abys věděl, dávám přednost značce Čortova klépka. Nikdo neumí pálit tak, jako Skotové.“ :oops: Nějaké lepší návrhy? Bylo by škoda to nepřeložit, když je to v originále fórek...
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Harry nodded, "I think it's Ron's aspiration to beat Wood's record by the time we leave. Angelina didn't have long enough to try."
    "Well, he's got the locker room part down," Katie laughed.

Harry kývl. „Myslím, že Ron Wooda trhne. Angelina to nestihla.“

60cfa1ac10="Elza"

Neviem, fakt len tipujem...
    Ron sa snaží, aby tromfol Wooda, kým odídeme (skončíme školu)...
    looker room ako obyčajná prezliekareň, šatňa,
    No, tú časť s prezliekárňou už zvládol. Skrátka, že v tom Wooda tromfol...
    nenaráža na tie preslovy, čo mával Wood v šatni pred zápasom?
  • Elza
    Level 3

Jo, Ron je právě péruje před zápasem v šatně.
    Díky za náhled, tahle možnost mne nenapadla.
    „No, uznej, že řvaní v šatně už zvládá,“ rozesmála se Katie.
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Ehm, tohle je vůbec výživné:
    Neumíte někdo irsky? Když to dám "stróice an diabhal" do překladače, vypadne "zdvih ďábla". Když tam dám celé "Go stróice an diabhal thú", tak mi to nabídne "S mozkovou příhodou sakra jste". :lol: :lol: :lol: stróice je prý mrtvice, ten ďábel je jasný...

18c89a5403="Elza"

Máme niečo podobné: Bodaj by ťa skáralo! Nech ťa parom uchytí! Bodaj by to fras vzal! bastriguli! basordika motyka! firnajz!

Je to skrátka názov škótskej whisky, ktorý autorka vtipne vymyslela ako časť nadávky. Pri tvojich schopnostiach - čortova klépka znie dobre, ale nie je z toho jasné, že je to súčasť nadávky. Ale zase na druhú stranu, nemusí byť.
  • Elza
    Level 3

No, vzpomněla jsem si jen na "aby tě pepka klepla", ale "Čertova pepka" zní divně... tak jsem z toho spáchala tohleto. Ono to koneckonců je takový divný mix - část irské nadávky v názvu skotské whisky a povídají si to dva Britové, co mluvějí anglicky... :o Zkusím se inspirovat. Sbírka slovenských nadávek tohoto typu by se hodila... :wink:
  • Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133

Myslím, že ta Čortova klépka dobře pobaví i ostatní - pointa je udělat fór, ne? grin
    (Já v tom teda peklo i klepne pepka cítím. xD)

A s tím prvním souhlasím s Jimmi - vzpomínáš si v kánonu, jak měl Wood ty proslovy/motivování týmu před zápasy? To se odehrávalo v šatnách... A hned ta první věta: (Ron) glared at his team, and then began a pep talk to rival Oliver Wood.
    (No tu motivační část v šatně už zmáknul?)
  • Elza
    Level 3

Myslím, že ta Čortova klépka dobře pobaví i ostatní - pointa je udělat fór, ne? grin
    (Já v tom teda peklo i klepne pepka cítím. xD)

A s tím prvním souhlasím s Jimmi - vzpomínáš si v kánonu, jak měl Wood ty proslovy/motivování týmu před zápasy? To se odehrávalo v šatnách... A hned ta první věta: (Ron) glared at his team, and then began a pep talk to rival Oliver Wood.
    (No tu motivační část v šatně už zmáknul?)

dec111506e="Rapidez"
    Díky moc, určitě máte pravdu - blbě jsem tu větu rozložila; má to být:
    he's got down - the locker room part
    v první chvíli jsem to pochopila jako:
    he's got part down- the locker room
    a byla z toho patřičně zmatená... :wink:
  • Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133

:D Hehe, o špatně půlených větách mi vyprávěj - včera jsem trávila několik minut dumáním, co prohoba může znamenat "they threw a JOINT party", než mi seplo.
    (Kontorlovala jsem v jedničce: "Umíme Oliverovu řeč nazpaměť," vysvětloval Harrymu Fred, "poněvadž jsme byli v mužstvu už loni." Nejspíš fakt narážejí na to...)
  • Elza
    Level 3

:D Hehe, o špatně půlených větách mi vyprávěj - včera jsem trávila několik minut dumáním, co prohoba může znamenat "they threw a JOINT party", než mi seplo.
    (Kontorlovala jsem v jedničce: "Umíme Oliverovu řeč nazpaměť," vysvětloval Harrymu Fred, "poněvadž jsme byli v mužstvu už loni." Nejspíš fakt narážejí na to...)

09a4d91924="Rapidez"
    :lol: :lol: :lol: Chichi, to si člověk občas připadá jako pitomec, co? :wink: Když to konečně secvakne... Tady má autorka občas tak zamotané věty, že je musím rozpitvat úplně na cucky, abych je pojala - chudák beta pak z toho radostného překladu (hurá, konečně vím, co tím básník mínil!) vyrábí češtinu.
    „No, uznej, že předzápasové řvaní v šatně už zvládá,“ rozesmála se Katie.