@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
"They'll look kindly on anything as gorgeous as you are tonight." Theo was a little sad that Hermione was not meant for him; if he didn't love Draco so much he would be adopting an every man for himself frame of mind right about now. Ah well, it wouldn't last anyway. He would have to be on his best behavior all the time, and where was the fun in that? Maybe he's look up Veronica again, after all.
Čo je autorka tatár? Čo tým chcela povedať? Theo sa vzdal Hermiony kvôli Dracovi, potiaľ je to jasné, ale to zatým? Čo by si osvojil? Frame of mind je rozpoloženie... Díky za pomoc
Theo was a little sad that Hermione was not meant for him; if he didn't love Draco so much he would be adopting an every man for himself frame of mind right about now. Theo bol trocha smutný (Theovi bolo ľúto), že mu osud Hermionu nedoprial že Hermiona nebola určená práve pre neho); ak by preňho Draco nebol tak veľmi dôležitý /ak by mu na Dracovi tak veľmi nezáležalo, už dávno by zaujal stanovisko - nech si kope každý sám za seba (za svoj tím-šport. slang.)
autorka tým myslí, že by sa dobrovoľne nesťahoval z Hermioninej pozornosti a bojoval by o ňu sám
Ja viem, čo tým myslí, ale nechápem, ako si z tej hrubo označenej vety urobila ten preklad. Zmysel to dáva, ale skladba vety mi skrátka nesedí. Kde je tam podmet, prívlastok... vieš to myslím? man for himself znamená, že myslí sám na seba? Díky moc
keď som začala písať, tak som najprv myslela, že tým myslí niečo iné, ale potom som si to prečítala ešte raz aj s významovými pauzami he (PODMET) would be adopting (PRÍSUDOK, mohlo by byť aj adapting) anevery man for himself (PRÍVLASTOK) frame of mind (PREDMET, stanovisko/taktika) right about now (PRÍSL. URČ. ČASU)
Díky, teraz to dáva zmysel, to everyman for himself je niečo ako každý hrabe len pre seba, nie? Teda ale takto postavenú vetu som už dávno nevidela. V prípade že by to hovorili, tak neverím, že by stíhali aj Angličani. Díky moc
v prípade hovorenej reči by som tomu ale vôbec nepochopila (a máš pravdu - asi ani samotní angličania). veď aj ja som si to najprv vyložila úplne inak. áno, every men by malo byť, že sa starajú hlavne o seba/kopú za vlastný tím/hrbú pre seba. inak teším sa, keď Lucifera dokončí Known Unknowns - to je oriešok na tretiu ale príbeh je pútavý. nemáš za čo