• Súhlasy k prekladom Watermelonsmellinfellon

Žiadosť poslaná 3.8.2026Hi Watermelonsmellinfellon! I'm writing on behalf of hpkizi.sk/hpfanfiction.cz, a Czech/Slova...

Jimmi pred: 2 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Treba napísať komentár pod poslednú kapitolu pred tými zablokovanými, potom ťa systém pustí ďalej.

solace pred: 3 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Ahoj, citam fallout, jsem registrovaná a u kapitoly 19-22 mi háže: Bohužiaľ, nemáte prečítanú (okomentovanú) predchád...

Misa pred: 3 týžd.
  • Hľadám poviedku Hledám povídky

Luci.e.n mala v pláne preložiť "Pet Project", ale ten oznam je starý už šesť rokov.Neviem o tom, že by tú kapitolovku...

solace pred: 2 mes.

Ahoj, nebyl Pet project i přeložený?

fido pred: 2 mes.
  • Trochu nostalgie harrypotter.cz 2005

Měl i úžasné fórko, které možná i někde dohledám archivované (bylo na potterweb.cz - který byl v podstatě web, co nav...

Blanch pred: 2 mes.

Hm, v tom čase som asi kúpila synovi prvé dva diely a ostali nepovšimnuté až do 2008... Ďakujem za upozornenie, nevi...

Jimmi pred: 3 mes.

2005 dokonce ještě není start, já jsem se na tomto webu registrovala nějak v lednu 2003 a hned jsem na něm vydávala s...

Blanch pred: 3 mes.
  • Dramione From Wiltshire, With Love

Osobně jsem příběh nečetla, jelikož nemám tak dobrou znalost angličtiny, ale přimluvila bych se též na překlad. Četla...

Dracomila1234 pred: 3 mes.

AI nie je dobrá na vyhľadávanie fanfiction poviedok. Často si vymýšľa, napríklad k správnemu názvu priradí nesprávneh...

solace pred: 4 mes.
Diskusné fórum
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

to be a real pain = to be a really annoying person HE'S A LOSER znamená, že je to smolař. Když o někom řeknete HE'S TROUBLE (takto bez členu), znamená to, že dělá problémy
    it's all Greek to me - je to pro mě španělská vesnice something that you say when you do not understand something that is written or said
    as thin as a rake = být jak lunt (velmi hubený) be as thin as a rake (British, American & Australian) also be as thin as a rail (mainly American) to be very thin be as thin as a rake → byť ako cverna
    keep an eye on sb = dohlídnout na, mrknout na (hlídat), pohlídat
    white as a sheet/a ghost = být bledý jak stěna white as a sheet and *white as a ghost; *white as snow; *white as the driven snow [of someone] extremely pale, as if frightened. be white as a sheet → byť biely ako krieda turb white as a sheet → byť bledý ako krieda turn white as a sheet → byť biely ako krieda be as white as a sheet → bledý ako papier go as white as a sheet → bledý ako papier turn as white as a sheet → bledý ako stena
    you've scared the pants off me = vyděsil jsi mě k smrti, v hovorové angličtině se používá ještě slovo HELL a nebo vulgární SH*T scare the pants off you to frighten you very much it scared the pants of him → strach ním prešiel až do špiku kostí
    with his nose in the air = nosí nos nahoru, bradu nahoru stick one's nose up in the air Fig. to behave in a haughty manner. have one's nose in the air → mať nos hore
    just for the hell of it = pro zábavu, aby byla legrace (just) for the hell of it (informal) if you do something for the hell of it, you do it only because you want to, or because you think it is funny just for the hell of it → pre zábavu
    loud and clear = čistě a jasně loud and clear clear and distinctly. (Originally said of radio reception that is heard clearly and distinctly.) loud and clear if an idea is expressed loud and clear, it is expressed very clearly in a way that is easy to understand loud and clear in a way that is easy to understand
    have the guts = mít odvahu, mít kuráž have the heart to do = mít to srdce to udělat Nobody was bold enough to...[/u] have guts → byť odvážny (hovorovo)
    http://helpforenglish.cz/slovni-zasoba/idiomy/c2006042301-English-Idioms--5.html