• Rôzne Prekladateľka HP a amatérske titulky

    Ohľadne p.JP - napíš do IKARu, či by neboli ochotní spotredkovať jej tie otázky, alebo či by ti neporadili, aktuálne ...

    Jimmi pred: 1 deň
  • Rôzne Prekladateľka HP a amatérske titulky

    Dobrý deň, prosím vás, hľadám amatérske titulky k Harry Potter 2 kvôli diplomovej práci. Stránka titulky. com má iba ...

    TeriTess pred: 2 týžd.
  • Filmy a seriály k pozretiu Severokórejský Harry Potter

    Ahojte, nie je to úplne film alebo seriál, ale narazila som na severokórejskú "verziu" Harryho Pottera. Má to anglic...

    JSark pred: 2 týžd.
  • Hľadám poviedku Hladám poviedky z www.sanguis.cz

    Jimmi ďakujem za pomoc. Na tom odkaze v podstate nič není. Len asi 3-4 poviedky, ináč nič. Ale aj tak ďakujem.

    Ostep pred: 3 týžd.
  • Novinky na stránke Zrušené staré stiahnutia

    Konečne sa mi podarilo presunúť všetky pdfka do nového systému, aj keď neupratané.  Odkazy pri poviedkach, ktoré obsa...

    Jimmi pred: 1 mesiac
  • Hľadám poviedku Hladám poviedky z www.sanguis.cz

    Skús webarchive https://web.archive.org/web/20220723151227/http://www.sanguis.cz/

    Jimmi pred: 1 mesiac
  • Hľadám poviedku Hladám poviedky z www.sanguis.cz

    ... nepoznám názvy poviedok len útržky z nich. Neviem či boli na tom webe.1. Harry bol vybratý do turnaja no po prvom...

    Ostep pred: 1 mesiac
  • Hľadám poviedku Volanie krvi od Donny

    Och moje srdce plesa ? konečne môžem citat ďakujem ďakujem ďakujem ??

    Betka1993 pred: 2 mes.
  • Chyby na stránke FIX stiahnutia - nefunguju odkazy k suborom

    &  - toto nema byt v url adrese, ma tam byt len & začalo menit/pridavat znak & na/a html entitu, preto nejdu stiahnu...

    Jimmi pred: 2 mes.
  • Hľadám poviedku Volanie krvi od Donny

    Je tam nejaky problem, skus tento link https://hpkizi.sk/hpplugins/download/request.php?id=62&sef=donna_volanie_krvi ...

    Jimmi pred: 2 mes.
Diskusné fórum
  • Ganlum
    Level 1
    príspevkov: 3
    Členom od: pred: 11 rok.
      
    Na těsto budete potřebovat:
    380 g hladké mouky + na podsypávání
    250 g rostlinného tuku Hera nebo másla
    200 g zakysané smetany
    1 vejce na potření
    tuk na pomazání trubiček

    Z mouky, tuku a zakysané smetany vypracujte hladké těsto, nejlépe to jde v robotu. Zabalte do folie a dejte na několik hodin do lednice. Já ho připravuji obvykle den předem.
    Trubičky si před prvním "návinem" pomažte tukem (Hera, máslo). Stačí si dát kousek tuku do dlaně a trubičku v ní lehce protočit. Plech vyložte pečícím papírem. Troubu předehřejte na 170 stupňů a zapněte horký vzduch.
    Těsto po částech rozválejte na plát asi 2 mm silný a rádlem nakrájejte na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Hodně záleží na tom, jak velké kremrole chcete upéct. U nás jsou oblíbené spíše mini kremrolky. Proužek těsta naviňte na připravenou "namazanou" trubičku a dejte na plech.

    Všechny kremrole pomažte rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 12 - 15 minut v závislosti na velikosti kremrolí, až jsou krásně zlaté. Dobře hlídejte, aby se Vám nespálily. Nechte chvilku vychladnout, pak opatrně stáhněte kremrole z trubiček, pozor jsou křehké. Pokud Vám kremrole nepůjde z trubičky stáhnout, ťukněte užší stranou trubičky o stůl a držte přitom trubičku jen za kremroli. Těsto se tak lehce uvolní.
    Postup opakujte až do spotřebování celého těsta. Mě se obvykle povede asi 60 mini kremrolek, pokud budete dělat větší, bude jich méně. Mazat kovové trubičky při dalším návinu už není třeba. Těsto si nechávejte po celou dobu v lednici, protože díky velkému množství tuku poměrně rychle měkne a špatně se s ním pak pracuje. Ukrojte si vždy jen potřebný kus.

    Než kremrolky vychladnou připravte si italský sníh:
    150 g bílků (cca 5 ks) - pokojové teploty
    120 g cukru krupice/krystal
    240 g cukru krupice/krystal + voda na zalití

    Bílky ušlehejte se 120 g cukru na pevný sníh. Na sporáku svařte 240 g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) na teplotu 115 -120 °C. Rozvar nemíchejte, jen naklánějte kastrůlek. Pokud nemáte teploměr, svařte tzv. na bublinu. Drátěné očko namočte do rozvaru a foukněte, pokud se tvoří bubliny, je hotovo. Za stálého šlehání pomalu nalévejte vřelý rozvar do sněhu a šlehejte až do mírného prochladnutí sněhu. Před plněním dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak pracuje.

    Sníh dejte do sáčku s hladkou trubičkou a plňte kremrole z obou stran, aby byl sníh pěkně po celé délce. Naplněné kremrole dejte do lednice rozležet. Před servírováním pocukrujte. Je lepší je nechat alespoň 1 - 2 dny odležet, ale dají se bez problémů jíst i hned po upečení smile) jsou krásně křupavé, ale zároveň křehké.

    Pečeno odsud - http://www.vikendovepeceni.cz/2014/07/kremrole.html
    a jak na sníh odsud - http://www.kublanka.cz/index/kremrole