@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Toto je lepší význam, možno ťa skôr niečo napadne: cut off your nose to spite your face to do something because you are angry, even if it will cause trouble for you 'The next time he treats me like that, I'm just going to quit my job.' 'Isn't that a bit like cutting off your nose to spite your face?'
cut off your nose to spite your face to hurt yourself in an effort to punish someone else If you stay home because your ex-husband will be at the party, aren't you just cutting off your nose to spite your face?
http://www.aj.cz/idioms/idioms3.htm cut off one's nose to spite one's face - make things worse for oneself because one is angry at someone else He is cutting off his nose to spite his face. Taking revenge on his neighbor will only cause more problems for himself.
http://idioms.ic.cz/c.html Cut off your nose to spite your face If you cut off your nose to spite your face, you do something rash or silly that ends up making things worse for you, often because you are angry or upset.
... přímý překlad mne nenapadá: asi nemáme v národní povaze sklony se trestat schválně, ale spíš z vlastní pitomosti... všechny příklady od Jimmy mluví o činech z pocitu ublíženosti a nebo proto, že 'moudřejší ustoupil', což nemá s anglickým originálem nic společného. Ach jo.
ladyF - nemáš tam kus kontextu? Aby člověk tušil, co se do toho hodí...
něco nemá verka - potázat se se zlou každý svého štěstí strůjce - jak si usteleš, tak si lehneš odříkaného největší krajíc - kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá - kdo po cizím kouká, přichází o vlastní Koho chce Bůh potrestat, nejdřív ho zbaví rozumu sáhnoul rukou do ohně, zkusit jestli pálí občas se i tesař utne
No, kontext, chtěla jsem to zkopčit, ale aby to pochopili i ostatní, tak bych to sem musela dát asi celé Takže, dejme tomu, že Draco dostal za trest povinně prospěšnou práci na ministerstvu, zbývá mu si oddělat poslední měsíc, jenže se nepohodne s Hermionou a odmítá tam chodit, takže mu za to samozřejmě hrozí další trest. Tady následuje ona její památečná přesvědčovací věta:
"Tak jo, nenávidíš mě. Fajn. Ale není žádný důvod… cut off your nose to spite your face," pokusila mu to objasnit.
Elza: celý den tady přemítám, proč proboha čeština nemá nic tomu podobného. Vystihla jsi to, už vidím čecha jak se něčeho vzdá jenom kvůli pomstě. Ha!
Ještě mě k tomu napadlo: Přilévat oheň do ohně. Sypat si popel na hlavu. Šlápnout z bláta do louže. Dráždit draka bosou nohou.
Teoreticky tam nic nesedí, ale tak co už s tím nadělám, že
"Tak jo, nenávidíš mě. Fajn. Ale není žádný důvod si to ještě zhoršovat. Jak si usteleš, tak si lehneš!" dodala výhružně. ... a odfrčela do Saturnina zaskočit za tetu Kateřinu...