@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Tušení špatných zpráv - první nástřel překladu: For some reason, Harry was put in mind of a tomb. He felt like he'd been condemned; he just didn't know to what. His palms suddenly went clammy. Z nějakého důvodu se Harry cítil, jako kdyby mu na prsa přivalili balvan. Připadal si jako odsouzenec, jen nevěděl k čemu je odsouzen. Dlaně mu náhle zvlhly.
... když člověku "odlehne", tj. jeho špatné tušení se nevyplní, tak mu česky spadne kámen ze srdce. Co se mu v češtině stane v opačném případě? Je nějaké rčení, že se mu někam ten šutr dostane? Napadá vás někoho něco jiného, než jsem použila? (Také jsem si vědoma možnosti, že jsem to v AJ špatně pochopila.)
A jéje. Tak v případě, že jsi to pochopila dobře, se používá třeba: Položili mu na bedra tíhu světa.
Nebo si myslím, že když se řekne spadl mi kámen ze srdce, opačný proces bude "sevřelo se mu srdce úzkostí" Ten šutr by určitě měl představovat pocit tíhy... pocítil tlak na hrudi??
Tušení špatných zpráv - první nástřel překladu: For some reason, Harry was put in mind of a tomb. He felt like he'd been condemned; he just didn't know to what. His palms suddenly went clammy. Z nějakého důvodu se Harry cítil, jako kdyby mu na prsa přivalili balvan. Připadal si jako odsouzenec, jen nevěděl k čemu je odsouzen. Dlaně mu náhle zvlhly.
af19923344="Elza"
Asi vám moc nepomôžem, ale ako si prišla na ten preklad? Niežeby som poznala správny ale je to medzi idiomami a našla som ešte toto:
put one in mind of idiom Remind one, as in You put me in mind of your grandmother. This idiom was first recorded in 1530. For a synonym see call to mind.
Z nejakého dôvodu to Harrymu pripomenulo smrť (hrob, náhrobok...)
Ešte ma napadlo, teraz neviem, či sa to používalo v kánone alebo v prekladoch, ale dosť často sa deje niečo ako: "Harry cítil, akoby mu do žalúdka vkĺzla kocka ľadu / nasypali ľad". Jimmi síce hovorila, že by celý ten preklad mohol byť úplne iný, ale to som nepochopila, takže skúšam takto.
Jimmi - máš pravdu, pomyslel na nejhorší. Teprve teď koukám, že se mi to v hlavě pomotalo s druhou větou, která začíná "he felt...", proto mám v první větě, že "se cítil" i když v AJ to není. Ach jo, inu pojmy - dojmy (a Dalmácie jako decimálka).
JSark - to s ledem manžela napadlo také. Ale ne tak uhlazeně, jako Tebe. Díky - použiju příště.
Děkuji všem, odcházím to přepsat na "předzvěst smrti".