Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• kometa
    Level 1
    príspevkov: 37
    Členom od: pred: 16 rok.

Máte někdo nápad, co s tím? Dík za pomoc, mě ty podkovy nedávají fakt smysl frown
  • kometa
    Level 1

ještě jednou, zní to takhle: Boy-Who-Annoyingly-Lived-With-Horseshoes-Up-His-Ass
  • kometa
    Level 1

Jediné, co jsem našla by znělo takhle nějak: Chlapec-Který-Trapně-Přežil-S-Podkovami-Na-Prdeli (ass jako americký vulgární výraz pro arse) ale to mi zní fakt divně
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Ahoj,
    v akej je to súvislosti? Je to posmešný výraz na to otrepané Chlapec, ktorý prežil.

A už som si to našla, to si myslí Snape, nie?

He had never for a single moment believed that he would survive the final battle. Waking up to discover that he was, indeed, still alive, had been a shock. The fact that he was being billed as a hero, along with the Boy-Who-Annoyingly-Lived-With-Horseshoes-Up-His-Ass, was a hitherto entirely unwanted addition.

horseshoes -
    házení kroužků (nebo podkov na tyčky)
  • kometa
    Level 1

Severus o něm přemýšlí - jak jinak, ne moc nadšeně wink
    našla jsem, že With-Horseshoes-Up-His-Ass znamená very lucky, always winning.
    Myslíte, že by tedy mohl překlad znít Chlapec-Který-Vždy-Zvítězí-Opět-Trapně-Přežil? Nebo tak nějak?
  • Jimmi
    Main Admin

To doslova nepreložíš, niečo také:

Chlapec ktorý protivne prežil aby bol osinou v jeho zadku

Chlapec ktorý prežil ako protivná osina v jeho zadku

horseshoes (used with a sing. verb) A game in which players toss horseshoes or horseshoe-shaped metal pieces at a stake so as to encircle it or come closer to it than the other players.

Chlapec ktorý ako natruc prežil aby mu trčal za zadkom.
    Chlapec, ktorý otravne prežil, aby mu strpčoval život.

(neviem, či sa ho chce podľa deja zbaviť, ale Harry sa nedá),
  • kometa
    Level 1

Nechce se ho zbavit a už k němu ani necítí zášť, zavládlo mezi nimi víceméně příměří, spíš to vnímám tak, že Severusovi leze na nervy, že by měl být počítán do party hrdinů vedle Harryho...
  • Jimmi
    Main Admin

Severus o něm přemýšlí - jak jinak, ne moc nadšeně wink
    našla jsem, že With-Horseshoes-Up-His-Ass znamená very lucky, always winning.
    Myslíte, že by tedy mohl překlad znít Chlapec-Který-Vždy-Zvítězí-Opět-Trapně-Přežil? Nebo tak nějak?

ab6fb6f299="kometa"

Ak je to tak,
    Chlapec ktorý otravne s veľkým šťastím prežil

Chlapec ktorý ako na truc s veľkým šťastím prežil

Fakt netuším, vynechaj a potom sa k tomu s odstupom vráť. Možno sa niekto ozve, Elza je na toto macher.
  • kometa
    Level 1

Díky, Jimmi, nechám to uležet a uvidíme.
    Jsi zlatá grin
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

No, přišlo mi, že to máte moc hezké, ale když mne tu Jimmi přímo vyvolává, tak se ještě pokusím:
    Boy-Who-Annoyingly-Lived = Zatracený-chlapec-který-přežil (takhle část je mi víceméně jasná) Nebo: Chlapec-který-zatraceně-přežil

Chlapec-který-zatraceně-přežil-díky-třem-prdelím-štěstí

... volím ostřejší slova vzhledem k ostřejším slovům originálu. "Dítko štěstěny" se samozřejmě dá vyjádřit i uhlazeněji...
    (Předpokládám, že "With-Horseshoes-Up-His-Ass" znamená něco v tom smyslu, že mu "padá karta", popř. "jde osud na ruku" apod.)