@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Draco Potterovi: "You may have had him in your head, Potter, but he was in my home, killing and torturing people over my meat and potatoes, and there wasn't a damn thing I could do. I couldn't block him out the way you could."
V akom význame chápať to meat and potatoes? Je to idiom, ale nemyslí normálne, že nad svojím jedlom? Keď jedol?
meat and potatoes→mäso so zemiakmi meat and potatoes→to najdôležitejšie (prenesene)
meat and potatoes pl.n. Informal (used with a sing. or pl. verb) The fundamental parts or part; the basis.
the meat and potatoes (American informal) the most important or basic parts of something They stuck to the meat and potatoes of broadcasting - sports and news. (American informal)
podľa všetkého sa tento výraz používa s členom, takže asi to fakt bude to mäso so zemiakmi
...v prostřed obýváku, salónu, knihovny; zatímco jedl z mých zásob - tzn. seděl u mého stolu nad mým jídlem a u toho si klidně mučil lidi v prostřed mého domu...
Možná, žes ho měl v palici, Pottere, ale chápej, že on byl u mě doma, zabíjel a mučil lidi v prostřed obýváku - a já s tím nemohl zasraně nic dělat! Nemohl jsem ho prostě nevnímat, tak jako ty (tak jako někdo tady)...
Pozn.: over a cup of tea - nad šálkem čaje over my meat and potatoes - zatím co si posloužil z mého... apod.
Mnóó, 'over a cup of tea' jsem si našla a zbytek je odvozený z děje. Nepředpokládám, že když už se Voldemort k Malfoyovým nastěhoval, tak si nechal jídlo doručovat roznáškovou službou... I když, já bych to možná udělala: Malfoyům neradno věřit - co kdyby ho chtěli otrávit, že!
Přiznávám se (bez mučení), že nejčastěji jako 'příruční slovník' používám Seznamu http://slovnik.seznam.cz/ - a to i když význam slova znám, ale potřebuju najít české synonymum. Občas jsou tam jasné 'minely', ale většinou je překlad poměrně inspirativní. K heslo 'over' je tam právě i 'over a cup of tea', dokonce hned na první stránce z devíti... :wink: Na deváté je třeba spojení 'be over' - také dobré počtení...