@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Dobre, tipujem, že mám zase problém stanoviť správne vetné členy, takže please, help.
Draco je potkan. Harry ho drží v rukách. ... he dropped Draco down Hermione's robes (down je normálne po, ale tu to asi bude do výstrihu) Draco sa tam chvíľu motká, najprv nadáva a potom zistí, že to má výhody...
"AGGH!!!! Potter, you bastard, I'm going to kill you!" Oh, Draco was blind. He couldn't find his way out. Hang on, was this a sleeve... no, it was more like a strap... dammit, what was this slope he had fallen down...? Whoa, whoa, what was this? Oh. OH. "Or maybe I owe you one." Oh, hang on, no, he was a Malfoy and this kind of cheap copping a feel was... Yes, very much in character, but... Hermione had no idea, and taking advantage of unknowing females was... ... Hands right off, Potter. Weasley, a hand in the war effort here..."
a feel - je podmet, ... pocit bol... this kind of cheap copping - hovorí o tom aký pocit (aj keď nasledované členom je fakt divné) Ak áno, čo to znamená? druh lacného čoho?
Podľa Urbana je to to isté copping = getting, ale take without permission, ukradnúť.
Ešte nejaký nápad pre to war effort? (Potkana má vybrať Ginny)
No, ve zkratce: Draco Hermioně vlezl - promiň, byl vlezen, do šatů a ve svém bloudění jí de facto osahává prsa, což "sedí jeho charakteru" a pokud chápu správně i tu druhou část, Potter se ho snaží dostat pryč, Weasley nikoliv a tím mu pomáhá. Na víc čas až večer.
To druhé je: "Ruky preč, Potter. Weasleyová, ruku vo bojovom úsilí sem..." - Potter sa pokúsil Draca vytiahnuť, samozrejme nastala panika, keďže siahol Hermione do výstrihu, takže Draco žiada Ginny, aby ho vybrala. Zaujalo ma to war effort. Vojnové ťaženie?
Takže: this kind of cheap copping a feel was... znamená osahávať? Zatiaľ to mám takto: Ach, počkajte, nie, bol Malfoy a táto lacná osahávačka bola... Áno, preveľmi podľa očakávania, ale... Cheap je aj úbohý, Mám na výber dosť slovies, len by som potrebovala presný preklad, nech to trafím. Díky moc.
cop a feel = sahat někomu na prsa (případně na zadek), bez dovolení pak bych brala hand jako pomoc(nou ruku) a war effort jako společnou snahu o vyžešení nastalé šlamastiky, válečné slažení je směšné, takže jsme zase v neformální angličtině, chicht a here jako zkráceně "hodila by se mi tady"