Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

She remembered asking him what they'd do after Hogwarts and he'd merely laughed and said they'd jump off that bridge once they got there. It had hurt at the time that he didn't seem to think of a them beyond the present, but she'd been unable to deny the practicality of it. Why worry about something several months in the future, when it might never be an issue?

Nie je to nejaký idiom? Nedokázala som nič nájsť, ale príliš logiky vo vete - skočia z mosta, keď sa tam dostanú - nevidím.

Našla som podobné: cross that bridge when you come to it -
    to not worry about a possible problem until it becomes an actual problem

To by mohlo byť ono, nie? Význam je rovnaký. Len ma zatiaľ nenapadá žiaden náš.

Díky
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Řekla bych, že je to na způsob - nesundávej kalhoty, brod je ještě daleko - prostě měl názor, že to (co dělat po Bradavicích) budou řešit, až to bude aktuální (tj. až budou mít školu buď přímo hotovou, nebo alespoň absolutorium na dosah ruky). Takové to "o tom potom".
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Presne, ale mi také nič nemáme. Napadlo ma nerob si starosti s rozliatym mliekom, kým sa nerozlialo. Ale pripomenula si mi, že v naplánovanom článku som nechala ten most...
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Také se říká: "Neříkej hop, dokud nepřeskočíš," ale to je už významově trochu jiné. Nebo co takové... "Nemaluj čerta na zeď"? - hušuj, ženská, nemaluj čerta na zeď, to je ještě daleko...